torstai 1. heinäkuuta 2010

Alkusanat

Tervetuloa
Jaa jaa. Siperiaan lähdössä? Sinnehän minäkin. Mennäänkö samaa matkaa? Vastasit näemmä myöntävästi, joten tervetuloa mukaan.

Pläni
Tää reissu on kasattu itse. Reissuun lähtee mukaan yks opiskeluaikanen kaveri, joka asuu nykyään Liettuassa; lämpötilamittausfilttereitä freelancerina suunnitteleva keksijä Mauri. *) Se on aikonu hurauttaa busalla Moskovaan ja mulla on liput paikalle ilmasiltaa pitkin. Siitä jatkot junalla halki taigan kohti Baikalia.

Lähtöön on pari viikkoa. Isot linjat alkaa olla pulkassa, lennot ja pisimmät junamatkat on ostettu. Viisumit puuttuu vielä mutta niissä ei pitäis olla ylipääsemättömiä esteitä, ja agenda kasautuu varmaan melko pitkälti paikanpäällä.

Valmisteluja
Nyt vois opiskella vähän kieliä ja merkkejä, kenties impata netistä jotain karttoja, ja varmaan täs vielä jotain keksii valmisteluja. Esimerkiks vois kattoa mitä siellä voi tehdä ja pystyiskö löytään jotain tietoja sikäläisistä yhteyksistä Mongolian puolelle.

Entisen Neuvostoliiton alueen nettiyhteyksistä ei ole taas baabushkankaan vertaa tietoa, joten jos käy taas silleen että ei yksinkertasesti löydy nettiä niin nauttikaa sitten edes näistä etukäteiskatsauksista.

Rehellisesti teidän, allekirjoittanut.


*)Nimi ja ammatti muutettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nää on moderoituja, pääasiassa palautetta tekijälle. Diktaattorin valtuuksilla saatetaan jotain palautteita julkastakin.