tiistai 27. heinäkuuta 2010

Matkustusasiakirjoja & toimistoja

Mongolian Visa
Taas uus boiling hot day. Heti ekaks Mongolian konsulaattiin ja Maurille viisumia hommaamaan. Monet pelotteli et ei onnistu ja ihme varottelua ja muuta. Rasittavaa tommonne dis-informaation levittaminen. Mukaan tartti valokuvan ja passin, ja paikanpaalla taytetty hakemus kehiin. About 100 euroa sisaan ja 24h kasittelyaikaa odotteleen. Huomenna konsulaatti on kiinni eli ylihuomenna takas. Ostettiin junaliput ton viisumiaikataulun mukaan ylihuomiselle Irkutskista Ulan Udeen ja sielta Ulan Batoriin ekat mitka sai, eli pari paivaa Ulan Udessa tulee.

Bookkauksia
Koitettiin saada iltapaivaks huomiselle day trippia Baikalin etelarannalle mut paikat oli taynna. Silta pohjalta hyva etta paastiin kaymaan siella saarella paivan varoajalla. Se oli varmasti hienompi paikka kun toi pelkka ranta.

Opastettu kierros by local
Iltapaivalla se eilinen venajatar joka opasti meidat Baikalerille piti meille kaupunkikierroksen. Esitteli Irkutskin nahtavyyksia, rakennuksia, alueita. Se puhui ranskaa ja kiinaa eika ollu koskaan opiskellu englantia, mutta puhu paremmin kuin Tommi Makinen ja Mika Hakkinen yhteensa, ja enemman kuin Kimi Raikkonen. Friendlyja nama ovat kylla jotkut.

Kaupunkikierroksella kaytiin yhes ortodoksikirkos jossa oli actionia meneillaan. Alttariseinan takaa tuli salaovesta vakava pappi joka heilutteli savuavaa mirhamikulhoa ketjun paassa sinne tanne. Mulkoili ymparilleen vakavana, kaveleskeli edestakaisin ja resitoi mennessaan. Tuppas tahattomasti naurattamaan se vakavistelu ja rapin esiaste. Muutama ihminen oli muitakin, tekivat ristinmerkkeja ja naisilla huivit paassa. Se meidan opaskin joutu laittaan huivin paahan sielta varahuivien joukosta. Olisin itekin pistany bandanahuivini mut se oli niin likanen etten viittiny.

Pois lahtiessa Mauri kommentoi: "Piti lahtee pois kun se pappi alko lahestya mua niin uhkaavasti. Yritti varmaan tulla siunaamaan."

Vaihto
Baikalerilla kavi ilmi et huomiseks meidan pitais lahtee pois ku paikat oli tayttyny varauksista ja me ei muistettu varata majotusta sielta. Lupasivat jarkata huomiseks jonkun toisen luukun.