tiistai 20. heinäkuuta 2010

Juna day 3

Aamupalaa
Heratessa oli jalleen baabuskapysakki lopuillaan. Sivu suun meni kokonaan, ei ehtiny ostoksille. Onneks tuli toinen aika pitka, 10 minuutin pysakki josta sai kuivaa leipaa ja litran purkin mehua (seka-).

Matka kulkee
Taa paiva oli viilee. Maiseman vilistamiseen alko jo tottua. Kilometrien mittasia aukeita ruohoniittyja yms. mita on jo tullu lueteltua. Pikkusia kylia, taloissaan koristeelliset ikkunan pielet. Jokseenkin saman nakoisia taloja kuin ne siirtomaa-ajoilta asti rapistumaan jatetyt talot eraissa muissa maissa.

Matkaseuraa
Omskista pari keski-ian ylittanytta muijaa nousi kyytiin. Kazakki ja joku toinen. Ilmeisesti myivat jotain junassa. Toinen lahti, toinen jai, ja puheltiin erittain rajallisella kielitaidolla venajaa sen kans. Vaunun attendantti huomas etta taalla jutellaan ja tuli kans hyttiin puhelemaan. Tarjottiin niille salmiakkinapuja, joita kummatkin piti hirvittavan pahan makusina. Se matkustaja pyysi saada niita muutaman itselleen, ja hihitti iloisena: "Naita tarjoa ystavilleni". Viela lahtiessaankin se oli iloinen.

Tulkkausta
Iltapaivalla oli yks baabushkapysakki ja joku saksalaisnainen alko kysella multa et mita noi pasteijat sisaltaa. Kuuli kun ma puhuin koko neljan sanan sanavarastollani myyjille ja luuli tietysti etta olen joku venajankielen kuraattori. Vastasin naiselle: "En tieda".

Kanssamatkustajia
Jonkin aikaa oli rauhaa, pian tuli seuraavat kaks mummua meidan hyttiin. Ne on kats neljan hengen hytteja nama kakkosluokan hytit, oven saa lukkoon ja kaikki. Kaks sankya per seina kuin putkassa, ikaan kuin kerroksittain. Niin ne mummut, ne virkkas huiveja joita ne myi junassa ihmisille. Toinen oli Kazakstanista ja toinen en tieda mista. Huvittavia ja aika valittomia ihmisia. Lahtivat namakin muutaman tunnin paasta omille teilleen. Loppuillasta ei tullu asemilta meidan hyttiin enaa ketaan.

Plussaa yms.
Ja ohhoh, tutkittiin aikatauluja ja huomattiin etta junaa onkin yks paiva enemman kun luultiin. Mahtavaa. Melkeen tuli jo ikava tata jatkumoa. Tan junan raflavaunusta kiertaa taalla karryn tyontelija joka myy tuotteita. Se oli iltasella jo pikkusen kannissa. Puhui paljon parempaa englantia tiuterissa kuin selvana.

Novosibirskin asemalla iltayosta oli taas puolituntinen pysakki. Kavin kiskojen yli toisella puolella kattelemassa, mut piti olla tarkkana ettei mutkan takaa pyyhalla joku hirveen pitka juna blockaamaan paluutieta. Aika monet junat on varsin pitkia.