keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Juna 4. day

Uni virkistaa
Herasin aamukuudelta virkeana kuin leijona. Puoli tuntia makoilua, ylos. Paalle lempipaita ja lempihousut, eli samat kuin on olleet koko reissun paalla. Tyyny on alkanu polyyntya ja tummua.

Siina missa eilinen oli suorastaan holotna, kylma, otti tama paiva lampotilamielessa puolinelsonin menneesta; kylmyys jai historiaan.

Krasnoyarsk
Paivan ekasta reilun puolentunnin pysakista vastas Krasnoyarsk. Ylos ulos ja lenkille. Kipastiin pois junan luota, pitkin laiturien yli kulkevia siltoja asemalle ja sielta ulos kylan puolelle. Muutamat kuvat kerkis napata ja patsastella paikallista torielamaa. Takas ehti mainiosti.

Vapaa markkinatalous
Junassa tuntuu olevan paljon myyjia radan varren kylista ja kaupungeista. No, paljon ja paljon mutta siis muutamia. Niilla nayttaa olevan symbioosi junan henkilokunnan kanssa. Matkustajat hyotyy, henkilokunta hyotyy, myyjat hyotyy, ihmiset hyotyy. Kaikkineenkin rautatien merkitys on arvatenkin iso venalaisessa yhteiskunnassa. Tallainen jarjestelma, extreme lampotilanvaihtelut, raskaat kuormat, ihmisia, pitkia junia jne jne jne. Kaikki pelittaa kuin sveitsilainen kvartsihiutalekello, minuutilleen. Taalla ei kylla toisaalta ole rasitteena espanjalaista teknologiaa, mutta olisi tassa prosessien hallinnassa muutenkin esim. VR:lla oppimista. Jos olisin VR, menisin nyt itseeni.

...jatkuu...