maanantai 19. heinäkuuta 2010

Juna 2. day

Ruokaa
Heratessa oli meneillaan baabushkapysakki. Eli yks niista yli 20 minuutin pysahdyksista joilla tulee myyjia. Muut on luokkaa 2 minuuttia, eika niilla ehdi mitaan ostaa. Kiireesti ylos nalan siivittamana. Melkein myohastyttiin, mutta ehdittiin sentaan ostaa valmiiksi pakattuna uutta perunaa ja pihvit. Sain myos pasteijoita. Hienoa. Kaupankayntitapahtuma oli yllattavan sivistynyt. Ei minkaanlaista huutoa tai tunkemista. Kamat tuotiin junan vierelle pusseissa, niita naytettiin ihmisille, hinnat kerrottiin kiinnostuneille ja myytiin halukkaille. Puuttui tyypillinen turisti-hassle. Hintaa tingittiin jonkin verran, mutta ne oli halpoja. Myyjien silmista puuttui halvasta rahasta ja ylihinnan lapimenosta kertova kiilto. Juna ja paikalliset elavat symbioosissa. Vallitsee harmonia.

One way ticket
Junassa soi isoilta asemilta lahtiessa haikea musiikki. Rytmikas groove joka kertoo etta kovaa on mutta elama jatkuu. Etta juna jyskyttaa, sydan jyskyttaa, paassa jyskyttaa, kiskot mua vie.

Talot, pihat
Nyt mita kylia nakyy, ne on kaikki poikkeuksetta tosi vanhan nakoisia. Jotkut talot ovat kuin leikkimokkeja kooltaan, toiset pelkastaan ulkonaoltaan silla joidenkin koko on hyvin suuri. On mansardikattoista, on aumakattoista yms. arkkitehtuuria. Ja radan varrelle unohtuneet valtavat desertoituneet tehdasrakennukset, ne ovat kuin jotain apokalyptisia hirvioita, nahistuneita ja ransistyneita, hajalliset ikkunat sisaan pain lyotyna niin korkealla maasta etta ainoastaan jattilainen tai pyorremyrsky on voinut ne niin korkealta iskea sisaan. Tai aika.

Aktiviteetteja
Opeteltiin vihdoin venajankielisia lausahduksia ja numeroita. Mietiskeltiin myos pitkin paivaa et montako paivaa tata junamatkaa on jaljella. Ei kuitenkaan tullu tarkistettua. Kai sen joku olis tiennykin kun olis kysynyt.

Tanaan on iisimpi lampotila onneks. Saa oltua. Iltapala oli tanaan jo parempi, nuudelit keitettiin vaunun samovaarin vedella. Paalle karkkia ja limsaa plus vetta. Aika laiha ateria silti, eli huomenna on ostettava enemman ruokaa. Tata menoa laihdun taalla.

Tehtiin excursio junan peralle. Kolmosluokka oli siella. Avoin osasto ilman lukittavia ovia, makuupaikkoja koko vaunu tays. Epavirallinen tunnelma. Voitte kuvitella. Nuorta sakkia, mutta paljon vanhojakin. Menossa johonkin.