sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Trans-Siberian

Huom
Taasen paivays tulee alle vastaamaan oikeaa paivaa, vaikka nama onkin kirjotettu todellisuudessa jalkijunassa.

Aina mahtuu mukaan yks joka kayttaa rexonaa
Yhtakkia istuttiin jo junassa ja katteltiin taakse jaavaa Moskovaa. Junassa oli paljon tilaa, eli Kilroyn puheet kiireellisesta lippujen tilauksesta oli arvatusti hopotysta. Tai sitten niilla on oikeasti aika surkeat kanavat hommata lippuja. Niitten kautta liput olis olleet vahintaan 400 euroa kalliimmat kuin itse ostettuna, eika siis ollu oikeasti mikaan kiire.

Ikkunoiden ohi lipuva maisema oli suomalaisttain tutuhkoa floraltaan. Silmiinpistavan runsaspuista koivumetsaa, havupuustoa, pientareiden peittona punamarjaisia pensaita ja radalta kohti ymparoivia metsia kurkottelevia niittyja valtoimenaan rentunruusuja ja heinaa. Talojen ransistyneisyys on kaikenkattavaa. Yleisesti sanois etta maalaisidyllia enimmakseen.

Niksi
Vaunuosaston paadyssa on samovaari, josta saa lamminta vetta. Kupin saa vaunuhoitajalta eli attendantilta pyytamalla.

Sapuskan ostaminen junassa
Ensivierailu ravintolavaunuun oli tylyn oloinen. Meidat ajettiin pois toykeasti. Poistuessa sinne tuli valtava lapsiperhe, ja heita ei ajettu tiehensa. Jokin siina varmaan oli syyna. Tahan vaunuun ei palata, paatettiin. Saatiin sentaan ostettua karsimattomalta ja toykealta myyjalta karkkia ja pahkinoita.

Omaan hyttiin palattua meidan vaunun attendant kulki ohi, ja jarkyttyi silminnahden kun se naki meidan karkit ja pahkinat. Se selitti huonolla englannilla etta "Ette te osta taalla ravintolavaunusta, ne vie ylihintaa. Mina myyn teille kaksi ruplaa halvemmalla samat tuotteet. Mina. Mina. Ei ravintolavaunu. Mina." Se oli hyvin ystavallisen oloinen. Tuntu ettei se nae usein ihmisia jotka ei tieda junien kirjoittamattomia saantoja. Ostettiin silta sitten pussiteeta ystavyyden eleena, vaikka ei tarvittu sita. Parempi pitaa hyvat valit virkailijoihin.

Pysahdykset
Juna pysahtelee aika-ajoin asemilla. Pysahdykset ei ole pitkia. Jokainen pysahdys on tarkasti aikataulutettu ja aikataulu melko yleisesti ottaen pitaa. Saa olla tarkkana ettei jaa kyydista, koska juna ei vihella ja saattaa lahtea nopeasi tai etuajassa. Jos jaa junasta, on muutama kikka jaljella, joista paras lienee taksi, jolla yrittaa ajaa junan kiinni. Muita kikkoja en jaksa tassa selittaa kun en ole virkamies.

Joillakin asemilla junien luo tulee Baabushkoja. Ostin yhelta villivadelmia mukillisen. Hyvia oli eika pettymyksekseni yhtaan matoa. Hahhah. En ostanu muuta koska ajattelin etta kyl naita myyjia tulee viela. Se oli kummiskin viimenen pitka pysakki sille paivaa. Kaheksan tuntia oli siita lahtoasemalla vedetysta kebabista ja nalka alkais olla jonkinlainen. Iltapalaksi siis mukillinen marjoja, karkkia ja suolapahkinoita. Ja vetta. Jokunen paiva viela on jaljella ja ravintolavaunuun ei menna. Varmasti tassa jotain keksitaan. Pakkohan se on.

Kiireeton elamantyyli
Yhella joella oli porukkaa uimassa. Olivat saapuneet paikalle joentoyraalle jattamallaan Ladalla. Rentoa menoa.