perjantai 30. heinäkuuta 2010

Huijaus Ulan Udessa

Heraamo
Herasin junassa. Tays hassakka paalla. Maurikin naytti olevan hereilla. Kellon mukaan piti olla viela reilusti yli tunti Ulan Udeen. Mikas nyt on? Joku aikavyohyke taas ylitetty vai mika? Anyway, seurattiin muitten hiljaista esimerkkia ja pistettiin kamat kasaan vaikka nukutti ja jarki sanoi et nuku nyt viela. Pian selvis syy toimintaan. Attendantti haki kaytetyt petivaatteet hyvissa ajoin pois ennen paatepysakkia, eli no panic ja viela ehti levyttaa kovalla punkalla ilman patjaa lahes puoli tuntia.

Paikallisbussissa on myos tunnelmaa
Ulan udessa hyvasteltiin junatutut kaden heilautuksella. Kaytiin majotuskuviot hoitamassa kuntoon ja palattiin rautatieasemalle paikallisbussilla, eli pakettiautolla jossa kyyti maksaa 12 ruplaa, maksu kateisena kuskille jos se muistaa keta tuli sisaan. Kuskia lahinna istuva mieshenkilo keraa fyrkat muilta ja maksaa kuskille.

Kommunistinen tehokkuus
Rautatieasemalla kokeiltiin canceloida niita Ulan Udesta Ulan Batoriin olevia junalippuja. Et jos niista sais rahaa takas. Infopisteelle jonotusta 10 minsaa, opasti meidat kassajonoon. Siina meni puoli tuntia kun valtion rautateiden virkailijat, nama kommunistisen jarjestelman viimeiset jaanteet naputtelivat leimoja papereihin hitausennatyksia toisensa jalkeen tehtaillen. Koko ajan porukkaa etuili, niilla oli joku sanaton sopimus et ulkomaalaisia etuillaan ihan surutta. Mitas pystyi tekemaan, ei mitaan. Ne vaan tunki siihen vaikka sano mita. Yks nuori nainen tuli loppuvaiheella siihen niin aloin kommentoida sen ulkonakoa Maurille yksityiskohtaisesti suomeksi. Etuilkoot ulkomaalaisia, mutta kuunnelkoot sitten edes muminoita ulkonaostaan.

Mielivaltaa ja kusetusta
Juuh, jonotusta siis puoli tuntia ja kuultiin et info desk oli opastanu meidat vaaraan jonoon. Ylakertaan palvelucenteriin siis. Palvelucenterin vaella oli ruokatunti. Tunti odottelua. Tulivat tauolta, etuiltiin ensimmaiseksi jonossa. Lippujen cancelointi onnistui, mut rahoja ei sitten tullutkaan. No money, no ticket, it's canceled already. Ei voinu mitaan ilman kielitaitoa, virkailija kusetti ihan suoraan ja veti fyrkat selvasti itselleen. No, esitettiin tyhmaa ja viivytettiin jonoa kakskyt minuuttia kaskemalla sen selvitella lisaa ja lisaa sita hommaa vaikka naki etta homma oli jo selva. Jaettuna murheet pienenevat. Virkailijaa kylla selvasti raivostutti mutta kylla se hyvat rahat teki. Joutuipa sentaan ees vahan tekeen toita huijattujen rahojensa eteen. Kommari.