maanantai 26. heinäkuuta 2010

Baikalilta Irkutskiin

Numeroita
Paluumatka Olkhonilta Irkutskiin oli taas taytta helletta +33C ilmastoimattomassa taydessa minibussissa. Aamupala vedettiin kasilta, automatka kesti seitteman ja puoli tuntia ja sit iltapala Irkutskissa. Valilla pari kulausta vetta, alle 2dl kaikkineen. Perilla oli taas kauhea jano. Siina menee noin puoli tuntia kun kroppa palautuu tommosesta jos saa juoda vetta heti peraan ja makoilla siina.

Niksi
Ja vinkkina edelleen etta jata private car kotiin jos meet Olkhonille. Ei silla tee siella mitaan ellet halua soittaa iltabilemusaa autoradiosta tai nayttaa rikkaalta, ja jalkimmaisessa tapauksessa valkkaa tallista alle joku sielta lahempaa miljoonan erden hintaluokan karryista ku on kyseessa sentan Venaja. Ja jos on sen verta hynkkya paalla niin tuu suosista silla kopterilla tai veneella. Turha jonottaa siella lauttarannassa ku bookatut vanikyydit pyyhkii ohi vasemmalta ja oikeelta.

Apua tursteille
Paluukyyti jatti meidat Irkutskissa johonkin satunnaiselle torille. Uppo-outo paikka. Kysyttiin samalla kyytilla tulleilta ihmisilta puhuisko joku englantia. Kaks dievushkaa ilmoitti osaavansa vahan. Toinen niista opasti meidat lopulta hostellille asti. On se kylla kans.

Baikaler - king of hostels
Tultiin taas Baikaler hostellille. Se on kylla hyva luukku. Suosittelen kaikille Irkutskiin matkaajille. Siis silla hintaa mita oltiin siina ekas Hotel Russissa, oltais asuttu viikko hostellissa. Baikalerilla tapas travellereita ja sai alyttoman hyvia kaytannon neuvoja seka niilta etta paikan managereilta. Helkkari, yli 30v piti elaa etta tajus tammosen. Hostellit on seka rennompia, mukavampia etta sosiaalisempia kuin hotellit, lisaksi ne on halvempia ja ne toimii tehokkaina reaaliaikaisen ja tuoreen infon jakelupisteina. Siperiako tamankin opetti?

Travellerit
Ykskin irlantilainen lakimieheydesta irtisanoutunu kaveri oli ollu 9kk reissun paalla. Mietti aaneen et kaheksaan kuukauteen oltiin ekat suomalaiset keta se naki. Oli tulossa Borneo-Kiina-akselilta ja mietti jo seuraavaa reissua. Se oli huomannu samat asiat venalaisista naisista kuin me. Joku vois sanoa etta sen kommentit korrelois sen kanssa miten pitkaan se on ollu reissussa mut kun me tehtiin ne samat huomiot ekana reissupaivana. Ja mita sita vaantaa makuasioista, kay kattomassa ja tee omat huomios jos kiinnostaa.

Katopas, mutta travellereistahan mun piti itseasiassa puhua. No, sanotaan sit viela loppuun et ykskin italiaano veti taalla solo travelia muutamia viikkoja kohti Kiinaa ja sielta lautalla Japaniin jne. Ja mika siina oli mielenkiintosta oli sen sosiaalinen dynamiikka matkustamistavan suhteen. Matkusti tyttoystavansa ja muutaman muun kanssa loyhassa kombinaatiossa s.e. nakivat toisiaan aina eri puolilla maailmaa ja muutaman patkan aina solona taas eri reitteja. En oo sellaseen tormanny ennen kaytannossa, vaikka oon aihetta miettiny itsekseni kiintoisana.