lauantai 24. heinäkuuta 2010

Baikal by night

Baikal parantaa
Nyt tiedan tan paikan missa ollaan. Saari on Olchon, kyla on Khuzir. Kymmenien kilsojen mittainen saari ja tama on sen paakyla. Talla saarella on Siperian shamanismin keskus, ei mikaan turistikeskus eika mitaan siihen liittyvaa aktiviteettia vaan paikka jossa Siperian todellinen shamanismi konkretisoitui aikanaan.

Kukaties taalla on viela vahan ektoplasmaa ja karmaa yms. jaljella niilta ajoilta. Sanokoot fyysikot, muusikot ja kyynikot mita tahansa, eikohan anneta tosiasioiden puhua puolestaan. Maurilla nimittain oli eilen ilkea niskakipu, mutta suorastaan kivistavan kylman aamu-uinnin jalkeen kipu oli mennytta. Kiitokset muinaiselle noituudelle, sanon mina.

Baikal by bike
Kaahailtiin pyorilla lahituntureilla. Tunti pari ylos rinnetta ja vartissa takas. Vauhdin huumaa. Piti vaistella jotain ihme murmeleita tai miksihan niita sanois, ovat jotain valilta squirrel, mongoose, orava, preeriakoira tms, kovaa menevat ja ilkeita monttuja kaivavat tiehen. Siihen kun tosauttaa taydesta vauhdista niin se on moro.

International
Aamupalan sopiminen oli helppo homma. Hostellin omistaja tiesi pari sanaa englantia. Niinpa se sanoi breakfast, excursio ja levitteli kasiaan. Sanoin etta breakfast, piirsin hiekkaan 9:30, ja excursio ja taas hiekkaan 10:30. Se oli silla sovittu.

Tas hostellis oli muutama korealaisia teollisuuspamppuja. Kunnon viskibasso, niitten firman omistaja oli tehny hommia Outokummun vaen kans, totesi et suomalaiset on kovia viinamaen miehia. Sit oli Pravdan toimittajiakin, eli kai taa on sitten ihan kaypa travellereillekin.

Votkaa & bileita
Illalla hostellin sisapihalla alko hostellin "vanhojen" vieraitten pystyyn pistamat yksityiset iltabileet. Autostereoista aivan karmean kovalla moykkaa, 80-luvun tyylista venalaispoppia. Liityttiin Maurin kans seuraan. Tarjosivat meille isot tequilapaukut kattelyssa ja paalle sitruunaa. Onneks ne "nuoretkin" tuli kylilta jonkin ajan paasta, se "vanhojen" kanninen bailaaminen oli aika groteskia katottavaa.

Venalaiset oli kaikkineen varsin mukavaa seuraa, siella kaikilla oli niin muukaavaa. Venajallahan juodaan votkaa. Ja kun venalaisten kanssa juodaan niin se menee ykkosella. Semmosta se on.